Escaperoutes Thorn

Op deze pagina vindt u een overzicht van de beschikbare puzzeltochten​

De geheimen van de stiftdames

Nu beschikbaar voor groepen, bedrijfsuitjes en puzzelliefhebbers.

Onderzoek, al wandelend door Thorn,  de geheimen van de stiftdames en de abdis. Kom tot de conclusie dat gevoelens van macht, verlangens, liefde en geld ook in de achttiende eeuw een grote rol spelen.

U leert op een speelse manier over de geschiedenis van Thorn aan de hand van waargebeurde verhalen. Behalve het spel krijgt u ook toegang tot internetpagina’s die deze verhalen verder uitdiepen.

Voor deze escaperoute krijgt u een rugzak met de benodigde materialen. Naast deze rugzak heeft u zelf een mobiele telefoon nodig. Deze telefoon moet uitgerust zijn met een QR code scanner en toegang hebben tot internet. De tocht is geschikt voor groepen van 2 tot en met 6 personen vanaf een leeftijd van vijftien jaar.

Houd rekening met minimaal een uur of twee puzzelplezier. Dit is zonder rustpauzes en terrassen. U heeft de hele dag de beschikking over de materialen.

Bij regenweer kan dit spel op iedere locatie binnen gespeeld worden.

De kosten van deze tocht bedragen €15 per deelnemer met een minimum van €40

Wilt u deze escaperoute spelen, neemt u dan telefonisch contact met Hélène of Geert op 06 45947556

Of per mail via DEZE LINK

Overzicht

De Rebelse Stiftdame

Deze fiets, auto of scootertocht is beschikbaar in het voorjaar van 2023.

Ga terug in de tijd en herbeleef het leven van de Stiftdame Josina Walburgis. Zij werd op twaalfjarige leeftijd door haar vader in de abdij van Thorn geplaatst. De jeugdjaren van Josina verliepen niet helemaal zoals je dat zou verwachten.

Bij deze tocht gaat u per fiets, auto of scooter langs de plaatsen waar zich haar roerige leven heeft afgespeeld. Een tocht van ca. 25 km. De route leent zich uitstekend om tussendoor te genieten op een terrasje.

De tocht is zoveel mogelijk gebaseerd op het waargebeurde verhaal, doorspekt met historische gebeurtenissen uit Thorn, Wessem, Stevensweert en Ohé en Laak. Waar van de waarheid is afgeweken, wordt dit uitgelegd op een aparte pagina.

De tocht duurt met de fiets ongeveer vier uur en start in Thorn. U rijdt over rustige wegen en komt terug naar Thorn via België met het fietsveer in Ophoven / Ohé en Laak (LINK). Auto’s en scooters kunnen het beste over de brug in Maaseik terug.

Deze tocht is beschikbaar in twee moeilijkheids niveaus.

Niveau 1. De puzzels zijn eenvoudig maar gevarieerd. Zeer geschikt voor beginnende escaperoom spelers. Dit niveau kan gespeeld worden door volwassenenen. Kinderen vanaf een jaar of 10 kunnen met verschillende puzzels meehelpen.

Overzicht

Niveau 2. Een tocht met uitdagendere puzzels. Geschikt voor puzzelliefhebbers of voor mensen met escaperooom ervaring. De route is hetzelfde als niveau 1.

Overzicht


Klik hier voor de algemene voorwaarden!