Rondleidingen

Rondleiding voor volwassenen

Beleef de rijke historie tussen 1200 en 1800 van het Witte stadje Thorn in uw eigen tempo. De geschiedenis komt tot leven tijdens deze wandeling van circa 3 kilometer (75-100 minuten) door het prachtige dorp. U hoort over de levens van de paleisbewoners, de schoolmeester en de stichter van het dorp. Ook leert u meer over de moord die werd gepleegd, valsmunterij, het geheime huwelijk van een gevluchte prinses en de reden achter alle witte huizen. Alle informatie is te beluisteren maar tevens te lezen. Extra afbeeldingen geven u een beeld van hoe de omgeving en de bewoners er vroeger uitzagen. De rondleiding start voor de kerkingang.

 

Rondleiding voor kinderen

Wat is er nu leuker en spannender dan helpen bij het oplossen van een moord? Dat kan met deze speurtocht! Treed in de voetsporen van Marieke en Tjeu. Hun vader, de schout (de baas van de politie) wordt verdacht van een moord. Hun taak is om de echte dader te vinden. Help je mee?

De speurtocht begint bij de ingang van de kerk en loopt vrijwel helemaal parallel met de rondleiding voor volwassenen. Op de foto zie je steeds de volgende plek waar je naartoe moet. Ook zegt de verteller welke kant je op moet.

Je krijgt steeds nieuwe aanwijzingen. Streep door welke daders en moordwapens het niet zijn. Aan het eind weet je wie de moord gepleegd heeft en met welk wapen.
Ben je er klaar voor?

Deze rondleiding is volledig gratis en voor iedereen toegankelijk. Download en print de flyer. In de flyer staat een  lijstje met moordwapens en daders. Wel zo handig!

Deze flyer is ook gratis af te halen bij het Museum Thorn, Wijngaard 14, Thorn.

Met dank aan Basisschool De Klink uit Grathem. Met name de leerkrachten en kinderen uit groep 7&8.

Een speciaal woord van dank aan:

Yaros Linssen, Bente Koninckx, Bente van Lieshout en Stef Stroeks.

Rondleiding Kapel onder de Linden

Wandel op uw gemak naar de Kapel onder de Linden. Het is een wandeling van een kleine kilometer. Een routebeschrijving vindt u onder de knop “extra afbeeldingen 

Ondertussen kunt u naar de verhalen luisteren over de oorsprong van de kapel maar ook over de “kranke freule”, de stiftdame die de kapel liet bouwen. Hetgeen ook weer voorzien is van de nodige verhalen.

Deze rondleiding start ergens op de route naar de kapel.

 

Rondleiding Wessem

Heeft u al onze rondleidingen al gedaan? Overweeg dan om de rondleiding van ons mooie buurdorp Wessem te doen. Wessem heeft weer een eigen geschiedenis. Vergist u niet; Wessem is ouder dan Thorn maar heeft ook munt- en stadsrechten. Ook hier proberen we de verhalen van de gewone mensen te vertellen.

Hier zijn geen kosten aan verbonden.

info@RondleidingThorn.nl

+ 31 6 30208418

logoV2-2-witte-achtergrond

Klik hier voor de algemene voorwaarden!